Pon | 23.07.2015.

Naša jahta Mirakul 30 - "Laura" opremljena je svom potrebnom opremom za ugodan i bezbrižan odmor, a njen profinjeni dizajn ostavlja bez daha.

Brodice "Mirakul 30 i 30-S" projektirane su prvenstveno kao brodice za sport i razonodu.
Pored toga, a sobzirom na stabilitet, brodica je predviđena za korištenje u gospodarske svrhe kao jahta za iznajmljivanje za višednevna putovanja do osam osoba u ljetnom periodu. Brodica je tipične "V" forme sa dva uzdužna nabora na dnu, sa oštrim uzvojem i jednim bočnim naborom što znatno doprinosi iznimnoj čvrstoći konstrukcije. Konstrukcija brodice je ojačana uzdužnim nosačima dna, poprečnim rebrima i sa četiri poprečne pregrade. Pramčani dio forme brodice izveden je sa izrazito blagim "V" rebrima što omogućuje da pri vožnji sa valovima pramac nema naglih poniranja i jakog udaranja pramčanog dijela sna o površinu mora. Sastav laminata i ojačanja trupa kao i struktura temelja pogonskog stroja izvedeni su u skladu s propisima.

Po pramcu na više od 3/4 duljine brodica je natkrivena dadkabinom i kabinom. U nadkabini, sasvim na pramcu, smještena su dva ležaja sa ormarom, WC s tuš kabinom, te salon s plinskim kuhalom i sudoperom. Po sredini i dijelom ispod dna kabine i dna kokpita smještena je još jedna kabina sa dva ležaja i ormarom. Po sredini brodice u nastavku nadkabine smještena je kabina stajače visine veće od dva metra u kojoj se nalazi salon sa stolom i četiri sjedeća mjesta.

Na desnoj strani kabine nalazi se upravljački pult sa stolicom za voditelja brodice. U prostranom kokpitu nalazi se mokri bar sa blokom hladnjaka i sudopera.development by SocialWizard